Over Spotten

Spotten is de innovatieve startup van Dura Vermeer en T-Systems. Door mobiele data te combineren met informatie vanuit ons eigen netwerk van camera’s en sensoren creëren we nieuwe parkeerdiensten. In samenwerking met gemeenten, parkeeraanbieders en navigatieproviders zorgen we dat steden schoner, vriendelijker én veiliger worden.

Onze parkeeroplossingen

Met vernieuwende parkeeroplossingen helpt Spotten gemeenten, navigatieproviders en parkeergelegenheden om parkeren ‘smart’ te maken. De combinatie van intelligente infrastructuur en efficiënt gebruik van digitale technologie vergroot de leefbaarheid in steden op een innovatieve manier.

Slimme parkeernavigatie

Dankzij ons efficiënte dataplatform kunnen we met zeer hoge betrouwbaarheid voorspellen waar zich beschikbare parkeerplaatsen bevinden in de binnenstad. Bestuurders navigeren hierdoor snel naar een vrije parkeerplek, waardoor het ellendige zoeken naar een plekje tot het verleden behoort. Voor de stad zelf is dit ook prettig, want minder zoekverkeer betekent ook minder uitstoot en overlast.

Effectieve parkeerhandhaving

Gemeenten hebben bovendien baat bij het dataplatform van Spotten als het gaat om parkeerhandhaving. Onze sensoren en camera’s signaleren overtredingen op bijvoorbeeld gehandicaptenparkeerplaatsen, laad- en loszones of in gebieden waar een parkeerduurbeperking geldt. Zo maken we handhaving steeds efficiënter en effectiever.

Efficiënt parkeerterrein voor bedrijven

Een derde toepassing waarmee we parkeerproblematiek aanpakken is er een voor bedrijven. Met een mobiele app bieden we inzicht in de bezetting en het gebruik van parkeerterreinen. Zo weten zowel medewerkers als bezoekers altijd waar ze aan toe zijn. De parkeertechnologie van Spotten maakt het zelfs mogelijk voor naast elkaar gelegen bedrijven om gebruik te maken van elkaars parkeercapaciteit.

Waarom Spotten?

Binnensteden worden steeds drukker. Autobezit in Nederland blijft continu toenemen. En deze auto’s moeten allemaal ergens geparkeerd worden. Gemeenten kampen dan ook met een tegenstrijdige uitdaging. Enerzijds is het van levensbelang de stad veilig, schoon, leefbaar en toegankelijk te houden voor voetgangers en fietsers. Anderzijds vormen parkeerinkomsten een essentieel onderdeel van de stedelijke begroting. Winkeliers en kantooreigenaren die dure panden huren op A-locaties vragen om voldoende parkeervoorzieningen voor het winkelend publiek en hun medewerkers.

Een smart city denkt hierover na en gaat deze uitdaging actief te lijf. Ze laat haar toekomst niet over aan de markt maar handelt proactief. Om adequaat beleid te kunnen maken is inzicht nodig in parkeergedrag. Meer parkeercapaciteit aanleggen is vaak geen optie, een betere benutting ervan wel. Een goede samenwerking tussen publiek (on street parking) en privaat (off street parking) biedt ook kansen om deze uitdagingen aan te gaan.

Onze partners

Dura Vermeer en T-Systems slaan de handen ineen om parkeren naar een hoger niveau te tillen. De kennis en ervaring van beide partners vormt een basis van synergie die resulteerde in Spotten. Samen gaan we de parkeerproblematiek in steden op een vernieuwende manier te lijf.

Dura Vermeer

Dura Vermeer benut en verbreedt haar 160 jaar aan kennis en ervaring voortdurend in de bouw, infrastructuur, engineering en dienstverlening. Zo vormt het succesvolle bedrijf ook in de toekomst een solide partner met een betrouwbare financiële basis om de ambities van klanten te realiseren.

Als gevestigde naam is Dura Vermeer gericht op continuïteit en duurzaamheid, maar het bedrijf gaat altijd vernieuwend te werk. Projecten worden in opdracht van derden en op eigen risico ontwikkeld, gerealiseerd en geëxploiteerd. Samen met zijn partners biedt het bedrijf toonaangevende, integrale en duurzame oplossingen voor uiteenlopende (bouw)projecten.

T-Systems

Van het bedrijfsleven tot de overheid: digitalisering is noodzakelijk voor iedere organisatie. Bedrijven die slimme keuzes maken op het gebied van cloud connectivity, IoT en AI lopen voor op hun concurrentie. Stilstand is achteruitgang.

T-Systems versnelt organisaties in hun digitale transformatie op internationale schaal door middel van multicloud en infrastructure management, digital services, connectivitiy en security. Met een zero outage-aanpak staat de bedrijfscontinuïteit altijd centraal, terwijl de ICT-kosten omlaag gaan. T-Systems biedt de benodigde technologie en expertise om organisaties digitaal te innoveren en complexiteit te verminderen, zodat de focus op groei en efficiency komt te liggen.

Contact

Benieuwd hoe we parkeren in jouw stad samen slimmer kunnen maken? We gaan de uitdaging graag aan. Neem contact op via de onderstaande button en ga in gesprek met onze enthousiaste experts op het gebied van smart parking.

Maak een afspraak