Slimme parkeeroplossingen

Bekijk hieronder onze oplossingen!

Parkeerdata

Ken de parkeersituatie in jouw gemeente

Spotten heeft real-time data van de parkeerdruk per straat in jouw gemeente. Hiermee kunnen wij voorspellen in welke straten er wel en niet geparkeerd kan worden.

Deze informatie kan je gebruiken om op basis van data je parkeerbeleid bij te werken. Deze informatie kan ook worden geïntegreerd in een applicatie om automobilisten direct te navigeren naar een vrije parkeerplaats. Hiermee bespaar je vele kilometers zoekverkeer, met alle gevolgen van dien. Tot wel 30% van het verkeer in grote steden is op zoek naar een parkeerplaats. Dat is niet langer nodig met Spotten.

Onze oplossing werkt op basis van anonieme data afkomstig uit auto’s en telefoons. Dit Artificial Intelligence zorgt er voor dat we zonder toevoeging van hardware al zeer nauwkeurige voorspellingen kunnen maken. Met plaatsing van sensoren kan dit zelfs richting de 100% betrouwbaarheid gaan!
• Minder zoekverkeer
• Minder vervuiling
• Datagestuurd beleid voeren

Handhaving

Voorkom ergernissen door foutparkeren

Spotten kan de actuele bezetting van specifieke parkeerplaatsen communiceren naar een dashboard of het handhavingssysteem van de meldkamer. Dit doen wij door het installeren van sensoren in het wegoppervlak die jarenlang hun werk doen en anonieme data vergaren. Hierbij maken we gebruik van het innovatieve NB-IoT netwerk.

Zo kan je gericht handhaven op voertuigen die langer parkeren dan toegestaan, of op speciale plaatsen staan waar ze niet mogen staan. Bijvoorbeeld op parkeerplaatsen op kenteken of voor gehandicapten.

Natuurlijk komt er allerlei interessante informatie vrij uit deze installatie die kan helpen bij het maken van beslissingen over het parkeerbeleid. Wat is de gemiddelde bezetting? Hoe veel parkeerders gaan nu eigenlijk in overtreding, en zijn er wel genoeg gehandicaptenparkeerplaatsen? Spotten is hier om te helpen.
• Reductie misbruik
• Efficiënte handhaving
• Tevreden inwoners

Bedrijfsoplossing

Haal het meeste uit jouw parkeerfaciliteiten

De parkeerapp van Spotten stelt je in staat om bij vertrek vanuit huis al te kijken of er plaats is op de parkeerplaats bij je kantoor en om deze parkeerplaats dan te reserveren. Daarnaast is het ook mogelijk om piek- en daluren op te vangen door samen te werken met omringende bedrijven.

Heb jij een grote bijeenkomst of een drukke vrijdagmiddagborrel terwijl het bij de buren rustig is? Dan kan je met ons parkeersysteem parkeerplaatsen huren bij de buren!

Op deze manier kan je de algehele parkeercapaciteit efficiënter benutten en kom je meer te weten over het parkeergedrag in jouw organisatie. Zo bespaar je geld op de P+R en sta je niet voor verrassingen.
• Gericht beleid voeren
• Efficiëntere bezetting
• Minder frustratie

Geïnspireerd door het aanbod van Spotten?

Neem contact met ons op en dan kunnen we samen kijken of er een oplossing is die jou kan helpen.