Gemeente 's-Hertogenbosch

Parkeermanagement gehandicaptenparkeerplaatsen

In ’s-Hertogenbosch sloeg de gemeente de handen ineen met Spotten om een oplossing te vinden voor de parkeerproblematiek waar mindervaliden dagelijks mee te maken hadden. Met sensoren die de parkeercapaciteit in kaart brengen en een eenvoudige parkeernavigatie-app weten bestuurders precies waar een vrij plekje is.

  • Verlaging van fijnstof
  • Verbeterde veiligheid in de stad
  • Tevreden bewoners en bezoekers

Benieuwd naar de parkeerdruk in jouw stad? Wij zoeken projecten.

Parkeerproblematiek mindervalidenparkeerplaatsen

Stel je voor: je moet snel naar de winkel voor een boodschap want er komt plots visite. Bij de winkel aangekomen blijkt de parkeerplaats bezet. Op een gewone plek is de ruimte voor je rolstoel te beperkt dus moet je verder zoeken naar een lege plek. Die blijkt er niet dus moet je zonder boodschap weer naar huis. Deze situatie is niet voor iedereen herkenbaar, maar we kunnen ons goed voorstellen hoe vervelend dit is. Dat vond de gemeente ‘s-Hertogenbosch ook en besloot de gehandicapte inwoner tegemoet te komen en ging opzoek naar een oplossing. 

Slimme parkeeroplossing voor mindervaliden

De oplossing kwam van Spotten. In overleg met de gemeente en het Gehandicapten Platform ’s-Hertogenbosch zijn ‘slimme parkeerplaatsen’ geïntroduceerd. Concreet betekent dit dat circa 80 openbare gehandicaptenparkeerplaatsen in de binnenstad en spoorzone voorzien zijn van een sensor. De sensoren geven de actuele beschikbaarheid door aan een app die direct inzichtelijk maakt of de parkeerplaats beschikbaar is. Vanuit de auto kan naar de vrije plek worden genavigeerd. Raakt een parkeerplek in de tussentijd bezet, dan wordt de bestuurder automatisch doorgeleid naar de volgende dichtstbijzijnde vrije plek.

Benieuwd naar de parkeerdruk in jouw stad? Wij zoeken projecten.