Gemeente Rotterdam

Foutparkeerders aanpakken

In Rotterdam pakt de gemeente foutparkeerders aan met de hulp van Spotten. Door parkeerduurbeperking op een efficiënte manier toe te passen, gaan de kosten voor handhaving omlaag en het rendement omhoog. Parkeersensoren en een handige webapplicatie maken het parkeerbeleid efficiënt en effectief.

  • Effectief parkeerbeleid
  • Minder misbruik door foutparkeerders
  • Tevreden winkeliers en bezoekers

Foutparkeren effectief handhaven in jouw stad ? Wij zoeken projecten.

Foutparkeerders aanpakken

Stoort het je ook wel eens wanneer je even een boodschap moet doen in de stad, en dat vrijwel alle parkeerplekken bezet zijn door steeds dezelfde busjes? Dit is een probleem binnen veel steden: wanneer je wel eens in de Aert van Nesstraat in het Rotterdamse centrum bent geweest, dan moet je dit bekend voorkomen. Het vervelende is dat je dan verder moet zoeken naar een vrij plekje. Het probleem voor de winkeliers is dat ze vastzitten aan hun locatie. Het wegblijven van potentiële klanten door te weinig vrije parkeerplekken raakt hen direct in de portemonnee. De gemeente Rotterdam erkent dit probleem en heeft besloten daar een passende oplossing voor te introduceren.

Parkeerduurbeperking handhaven

De oplossing is even simpel als doeltreffend: het invoeren van een parkeerduurbeperking van 2 uur. Voor een maximaal effect is goede handhaving cruciaal, maar dit is een intensieve en daardoor kostbare oplossing. In de praktijk blijkt dit vaak niet haalbaar waardoor de oplossing zijn doel mist en de situatie onveranderd blijft.

Slimme parkeersensor voorkomt ergernissen

Een samenwerking met Spotten bood voor Rotterdam uitkomst. Alle parkeerplekken in het gebied zijn voorzien van een parkeersensor die automatisch bijhoudt hoe lang een auto geparkeerd staat. Deze sensoren geven in realtime door wanneer de maximale parkeertijd van twee uur wordt overschreden. Handhavingsambtenaren ontvangen dit signaal rechtsreeks in de meldkamer, waardoor de efficiëntie van parkeerhandhaving omhoog schiet, zowel in tijd als in geld.

Meer rendement met efficiënte parkeerhandhaving

Omdat onze sensoren alleen een signaal afgeven bij een overtreding, behoort lukraak rondrijden en controleren door parkeerbeambten tot het verleden. Elk signaal is een overtreding die leidt tot inkomsten in de vorm van een dwangbevel. Het rendement van de investering in tijd en kosten tegenover de opbrengsten is hierdoor maximaal. Anderzijds zal een efficiënt handhavingsproces het aantal herhaalovertredingen doen afnemen, waardoor het rendement in beschikbare parkeerplaatsen voor het winkelend publiek toeneemt.

Foutparkeren effectief handhaven in jouw stad ? Wij zoeken projecten.