Gemeente Haarlemmermeer

Bedrijfsoplossing

Binnenstedelijke nieuwbouwplannen behoren tot de orde van de dag. Zo ook in Hoofddorp, in de gemeente Haarlemmermeer. Met meer bewoners op dezelfde oppervlakte is een stijging van het aantal auto’s in dat gebied niet meer dan logisch. Herkenbaar? Dan weet u ook dat dit leidt tot een drukkere binnenstad door meer zoekverkeer. Dit heeft een negatief effect heeft op de veiligheid, CO2-uitstoot en leefbaarheid van de stad.

Hoofddorp zocht een oplossing om de leefbaarheid te behouden, zonder dat de nieuwbouwplannen daaronder zouden leiden en dat bracht de gemeente Haarlemmermeer bij Spotten. Met het aanbieden van intelligente parkeernavigatie zorgen we voor:

  • Efficiënter parkeerbeleid
  • Veiligere binnenstad
  • Lagere CO2-uitstoot

Benieuwd hoe we CO2-reductie kunnen realiseren in jouw stad? Wij zoeken projecten.

Betere benutting van de parkeercapaciteit door slim navigeren

De oplossing werd gevonden in de navigatiedienst van Spotten. Er blijken voldoende garages te zijn, maar die worden niet goed benut of soms niet gevonden. Spotten helpt de gemeente Haarlemmermeer door automobilisten die regelmatig Hoofddorp bezoeken rechtstreeks naar een vrije parkeerplaats op straat of in een garage te navigeren.

Rechtstreeks naar een vrije parkeerplaats

Bestuurders navigeren dus niet naar de bestemming zelf, maar naar een vrije plek vlakbij die bestemming. De app van Spotten leidt bestuurders rechtstreeks naar een lege parkeerplaats. Deze unieke oplossing zorgt effectief voor minder zoekverkeer. We maken betrouwbare voorspellingen gebaseerd op data uit diverse bronnen en systemen, die we verrijken met informatie vanuit ons eigen netwerk van straatsensoren. Bestuurders met een bestemming in Hoofddorp hebben zo actueel inzicht in de vrije parkeergelegenheid bij hun bestemming.

Altijd up-to-date inzicht in de parkeercapaciteit

Door de vrije parkeercapaciteit inzichtelijk te maken en dit inzicht als service aan te bieden, worden vele ergernissen en onnodig zoekverkeer voorkomen. Dit leidt tot minder zoekverkeer en meer ontspannen automobilisten, een serieuze fijnstofreductie, toename van de veiligheid en een leefbaardere stad. Tegelijkertijd biedt de data een inzicht in de specifieke parkeerdruk, en daarmee een kans voor de gemeente Haarlemmermeer om het parkeerbeleid beter af te stemmen op de parkeerbehoeften in de stad.

Benieuwd hoe we CO2-reductie kunnen realiseren in jouw stad? Wij zoeken projecten.