Parkeerterrein-optimalisatie

Door optimalisatie van parkeerterreinen gaat de parkeerefficiëntie van bedrijven omhoog. Dit brengt voordelen met zich mee voor zowel de medewerkers als bezoekers. De innovatieve mobiele app van Spotten schept nieuwe mogelijkheden, waarbij slim ingespeeld wordt op pieken en dalen.

  • Hoger rendement
  • Lagere kosten
  • Tevreden collega’s

Gevoel dat het parkeren efficiënter kan? Wij zoeken projecten.

Een efficiënt parkeerterrein

Ieder parkeerterrein kan wel een upgrade gebruiken. Bij veel bedrijven wordt gewerkt met een opgelegde lage parkeernorm of een capaciteit die is afgestemd op gemiddelden. In de praktijk werkt dit simpelweg niet: niet alle dagen zijn gemiddeld.

Pieken en dalen

Tijdens piekmomenten vormt parkeren een uitdaging en wanneer het rustig is worden parkeerplaatsen onvoldoende benut. Zo zijn er de ene dag te weinig oplaadpalen of gehandicaptenparkeerplaatsen, terwijl deze plekken de volgende dag grotendeels leeg zijn. Een inefficiënt parkeerterrein roept irritaties op en komt onvriendelijk over. En dat is niet wat je als bedrijf wilt uitstralen naar werknemers of bezoekers. Bovendien is het niet nodig.

Meer parkeren met minder plaatsen

De efficiëntie van parkeerterreinen gaat onnodig verloren aan de wisselende drukte. Wij vinden dat zonde. Door out of the box te denken en kennis te delen over infrastructuur en innovatieve IoT-technologie, komt Spotten met een oplossing: meer parkeren met minder plaatsen.

Slimme parkeeroplossingen

Meer parkeren met minder parkeerplaatsen? Dat klinkt misschien als een onmogelijke taak, maar het kan écht. Hoe? Door slim te kijken naar de parkeercapaciteit, pieken en dalen en hier vervolgens op in te spelen. Met een innovatieve app voor collega’s en door naast elkaar gelegen bedrijven onderling te laten samenwerken, creëren we mogelijkheden die parkeren voor iedereen beter maken.

Intelligente parkeerapp

Om ergernissen rond parkeren tegen te gaan, introduceert Spotten een eenvoudig dashboard dat realtime alle informatie weergeeft waarmee het gebruik van parkeerterreinen geoptimaliseerd kan worden. Via een mobiele app hebben organisaties en hun medewerkers altijd up-to-date inzicht in de bezetting en het gebruik van het parkeerterrein. Zo zorgen we ervoor dat werknemers en bezoekers precies weten waar ze aan toe zijn.

De app laat zelfs zien welke OV-alternatieven er zijn. Medewerkers en bezoekers kunnen op deze manier thuis al de keuze maken tussen de auto en het openbaar vervoer.

Parkeercapaciteit delen tussen bedrijven

Tot slot maken we het mogelijk voor naast elkaar gelegen bedrijven om gebruik te maken van elkaars parkeercapaciteit. Pieken en dalen in bezetting verschillen immers per bedrijf. Het is toch zonde als het ene parkeerterrein overvol is en niemand nog een plekje kan vinden, terwijl het terrein ernaast grotendeels onbenut blijft? Op deze wijze kunnen ook nabijgelegen sportparken in de oplossing worden betrokken.

Het dashboard van Spotten vormt een platform voor bedrijven om met elkaar in gesprek te gaan over parkeerefficiëntie. Zo helpen we bedrijven effectief elkaars parkeercapaciteit in te zetten. Onze oplossing voorziet tevens in een automatische onderlinge verrekening tussen bedrijven. Zo nemen we je alle parkeerzorgen uit handen.

Contact opnemen met Spotten

Ben jij de parkeerproblematiek op jouw locatie ook zat? Spotten helpt je verandering te realiseren. Maak vrijblijvend een afspraak met onze innovatie-experts via de onderstaande button. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Voor je het weet loopt jouw organisatie voorop als het gaat om parkeerefficiëntie!

Gevoel dat het parkeren efficiënter kan? Wij zoeken projecten.